Wie

 

Advocaat en mediator uit Emmen te Drenthe

 

Oog voor de mens achter de zaak

Al sinds haar beëdiging als advocaat heeft Janny de Graaf een grote interesse in het familierecht. Niet alleen omdat het familierecht vanwege zijn vele aspecten juridisch uitdagend is, maar vooral ook omdat het gaat om kwesties die mensen na aan het hart liggen. Het is voor de cliënt vaak van toegevoegde waarde om een advocaat naast zich te hebben die behalve voor de inhoud ook oog heeft voor de mens achter de zaak. Janny is een advocaat, die beide aspecten goed weet te combineren. Zakelijk als het moet, maar altijd betrokken als de situatie daarom vraagt.

 

Nuchtere Friezin die met beide benen op de grond staat

Janny haar roots liggen in Friesland, waar zij is geboren en opgegroeid. Tegenwoordig woont en werkt Janny alweer bijna 20 jaar met veel plezier in Drenthe. De Friese afkomst verklaart misschien haar nuchtere kijk op zaken en de instelling van Janny om door hard te werken de gestelde doelen te behalen. Deze instelling heeft ze niet alleen privé, maar ook voor haar cliënten. Deze mogen en kunnen erop rekenen dat Janny zich voor 100% inzet om hun belangen te behartigen en de zaak tot een goed einde te brengen.

 

Specialist in het familierecht

Een goed resultaat wordt alleen bereikt met een gedegen kennis van het familierecht. In de afgelopen jaren heeft Janny diverse opleidingen gevolgd, waardoor zij zich nu specialist Familierecht mag noemen. Janny kent de wet en de rechtspraak en weet daardoor welke feiten wel en welke niet van belang zijn. Deze kennis, gecombineerd met een jarenlange ervaring, maakt dat Janny haar cliënten op een adequate manier kan bijstaan. Zowel bij het geven van advies, als bij het optreden in een procedure.

 

Praktisch en oplossingsgericht

Familierecht is emotie. Juist dan is er behoefte aan iemand die het probleem in het juiste perspectief kan plaatsen en hoofd- en bijzaken kan onderscheiden. Janny beschouwt zichzelf als een betrouwbare, praktische en oplossingsgerichte advocaat. Procederen ziet zij als een mogelijkheid, niet een must. Kan het doel op een andere manier worden bereikt, dan zal Janny die optie zeker aan de cliënt voorleggen. Al was het alleen maar omdat in het familierecht partijen vaak nog langere tijd met elkaar te maken krijgen. Met name als er ook kinderen bij zijn betrokken.

 

Scheidingsmediator

Tegenwoordig kiezen scheidende partijen steeds vaker voor mediation. Als scheidingsmediator bekijkt Janny samen met partijen hoe de scheiding op een voor hen beiden bevredigende wijze kan worden afgewikkeld. Naast de juridische aspecten, wordt er bij mediation ook aandacht gegeven aan de emotionele gevolgen van de scheiding. Iedere mediator heeft zijn eigen stijl. De aanpak van Janny kenmerkt zich door een combinatie van rust, zakelijkheid, aandacht, inlevingsvermogen en een realistische voorstelling van zaken.

Janny is lid van de Vereniging van Familierecht Advocaten Scheidingsmediators (vFAS) en van de Vereniging Kind in echtscheiding centraal (KieC).

Janny de Graaf - Advocaat en mediator

Janny de Graaf – Advocaat en mediator